Thursday, April 21, 2011

GCDC Event!!!!!!! Cant waiTT~~~~

Assalammualaikum...




Aku ak mengjoinkan diri ku ke Event terbest abad ini!!!!Whats GCDC means? GREAT CLOTH DIAPER CHANGE!!!Ape ke benda tuh? hehehe~~Satu event yang di anjurkan oleh MCDP - Malaysian Cloth Diapering Parents by breaking a GUINNESS (TM) WORLD RECORD! Its happening WORLDWIDE!!!!!!! And now! YESSSSSS Here at Malaysia!!!!!

Cloth diapers have come a long way in the past ten years. An event, called the Great Cloth Diaper Change 2011, will set a world record for the most cloth diapers ever changed simultaneously.Syiok kan????????

We will celebrate EARTH DAY in Kuala Lumpur, by joining the International cloth diaper community to help break the Guinness(TM) World Record! I'll be part of this exciting & historic event. I want to show my support, and inspire others to use Modern Reusable Cloth Diapers by participation~~!!!~~~of cos!!!

EVENT: The Great Cloth Diaper Change KL

DATE: 23 April 2011 (Saturday)

LOCATION SPONSOR: Scriptory Box, Wisma Bling Lustre, Taman Meranti Jaya, 47120 Puchong, Selangor

*The Great Cloth Diaper Change will be done simultaneously across the globe at 12 midnight Malaysian time, or the equivalent of 23 April, 9 AM American (PDT) time.*



**UPDATE! We have a DAY & NIGHT event on this day!**

PROGRAM:

10 am – 5 pm: “Eco & Health Friendly Sales Bazaar”

EVENT TENTATIVE:

10:00 am – Sales Bazaar starts. Free Door Gifts giveaway for Early Birds (Quantity TBC).

11:00am – 11:40am – “Babywearing Talk & Demo” by Farrah Rahim & Adriana Thani (Malaysian Babywearers). Lucky Draw session 1.

11:45am – 12:30pm – Talk titled “Breastfeeding in Public” by DYNAS MOKTAR (Celebrity & owner of women’s fashion & breastfeeding line, DnA Boutique). Lucky Draw session 2.-->yang nie xsabau!!

12:30 pm – Dynas Moktar tours all Sales Booths. Vendors prepare their booths to receive celebrity guest.

12:45 pm – Refreshments/Solat Break.

1.00pm-1.50pm – Talk & Demo titled “Cloth Diapering Basics/Asas-asas Menggunakan Lampin Kain Moden” by Farhana Fadzil (Cloth Diaper Malaysia).

2:00pm-2:40pm – Talk titled “Should I consider Using Cloth Pads?” by Anja Juliah (BluCotton).

Lucky Draw Session 3.

2:45pm-3:30pm – Talk titled “Choosing the Right Cloth Diapers for Beginners” by Lynn (Ummi Creates).

Lucky Draw Session 4.

3:35pm – 4:20pm - Talk titled “Toxic Free Home” by Celia (Baby & Mama Organix). Lucky Draw Session 5.

4:25pm – 5:00pm – Talk titled “Cloth Diaper Care for Beginners” by Ayeesha (Bella Posh Bowtique).

Lucky Draw Session 6.

5.00pm – End of Sales Bazaar. All day activities to end by 5.30 pm to enable preparation for “Great Cloth Diaper Change” event for the night.

(Open to EVERYONE) – for newbie harus la dtg sebab byk sgt info!!

10 pm – 1 am*: The Great Cloth Diaper Change World Record Event with food, games, lucky draws, goodie bags and FUN for all participants. The theme is “PAJAMA/SLUMBER PARTY” (Dress in your comfiest night wear, and don’t forget your teddy bears and pillows!)Wahhhh teruja sgt nie!!!!!!mlm xley tido pk nk pki baju apa!!!
(This to pre-register je yerrrrr) dah tutup dah pon)

Ak sangat2 berterima kasih kepada Farrah Rahim....sebab dier la yang membuat ku terjebak dengan ini semua....TQ Farrah!!!Tak lupa kepada Farhana Fadzil...xlupa Kak Dot Shahnaz yang bagi ku join~~hehehe


kenal x ini budak tomeyl? dier fully CD since 4months yerrr!!!!


ini dier suda besau....nampak x lemaknyer sudah berkurangan? kemana perginya? harus la kembali pada ibunya lemaks itu...ibu dah gemok!

Jom Support!!!



One Stop Resource for Cloth Diapers in Malaysia
Cloth Diaper Malaysia


“Cloth Diapers: The Friendlier, Healthier (& Cuter!) Choice.”

Tuesday, April 5, 2011

BunnY!!!!!!miss it~~~

Assalammualaikum

Dulu zaman anak dara kalau u all nak tau i ade bela jantan tau! Jantan???hahaha It is a bunny actually. Seekor arnab jantan berwarna hitam dari jenis 'lion head',masa beli xtau pon bunny dari spesis lion head tapi when its grow up makin lama makin lebat plak bulu dier especially kat bahagian hahi dan pipi of cos!

Before ader bunny ak ader 2ekor arnab spesis biasa tuh kale putih dab brown tapi anjing telah menamatkan riwayat yang brown tuh (anjing bodoh tuh makan yang brown tuh sebab yang brown lebih gebu dari putih) yang putih plak cedera parah. Pada waktu kejadian ak xsedar langsung sampai la pagi Ard merangkap housemate ak waktu itu dier yang tolong buangkan kepala brown yang tersangkut dekat sangkar, Ard juga la yang membersihkan putih dari darah2......aku? ak sedang menggigil ketakutan ketika itu seyes ak macam mati laki wa cakap sama lu.Ak rasa nak pi tembak anjing yang makan brown!!!!!!!bodohhhhhhh ko anjing

So tinggal lah putih terkontang kanting sekor2 sampai la ak carikan kembali pengganti brown.Kaler pon sama konon nak kembalikan kenangkan bersama brown la, huh mcm drama plaks.
Tapi aku akui brown xdapat ak lupakan so ak amik keputusan untuk memberi both arab ak pada kawan adik ak. Pada masa yang sama juga ak telah beli arnab berwarna hitam. tak sangka arnab buruk tu telah merubah hidup ak. i call it BUNNY!!!! Bunny peneman setia ak sampaila ak medirikan rumahtangga sampai la ak pregnantkan Alif 6bulan. Ak terpaksa menyerahkan Bunny kepada kawan suami ak antara sebabnya wanita pregnant xley bermain dengan kucing, arnab etc; Bunny dalam kenangan~~


Bunny ku yang kiut miut~~


melting~~hahaha


Bunny~~~we miss u infinity~~~~

Are You Ready???lets gOOOO!!!!!

Assalammualaikum


Alif sedang kemaruk ke playground!!

Alif Rayyan sekarang ini sangat demanding okehh. Tiap kali lepas ak balik keje mesti ajak singgah playground. Die sangat la pandai naik turun tangga gelongsor tu, ak seriau gak yela Alif bukan tau lagi tentang bahaya ni contoh kaki termasuk dalam lubang2 yang ada ke, tersungkur kedepan ke ape2 je la.

Sangat suke naik buai tapi xsuke naik sorang2 mesti ak kene naik sekalik....sib baik la area rumah ak tu xde orang nak pantau orang over age macam ak ni naik buai dilarang naik, buatnyer kat Kompleks Sukan Paroi bukan management jer jeling2 mak pak yang bawak anak kecik pon akan menjeling seolah anda merempit...hahahaha

One of the reason sebab Alif sangat terror explore plyground is because mama Paie sangat la selalu bawak dier poie maain kek playground tuha!
Skang balik kerja harusla drive laju sket depan playground tu kalau tak Alif akan melolong dan mood untuk dimandikan tros jadi xbetol. Xpasal2 ak yang kene mandikan padahal ak skang dah ader 'maid' kontrak untuk mandikan Alif setiap petang sebab ak dalah penat baru balik kerja mana lagi nak masak mana lagi nak basuh baju mana lagi nak kemas2 mana lagi nak basuh2 pump.

Nak tgk x 'maid' kontrak ak y cun tuh?????


Ini lah die.......ibuk ainnnnnn.......merangkap anak wak jali....hehehehe

Sunday, April 3, 2011

TengKiu RAJASURIAN~~

Assalammualaikum uolllssss....

Tajuk nak gempak kan? actually saje nak bgtau ade 1 kedai gunting rambut india nie sangat la best. Nak tau sebab ape best tak? mereka ni sangat sangat sangat friendly + sangat la memahami ape yang customer mahukan. Paling best adalah cara mereka melayan kerenah budakbudak sebaya Alif yang datang potong rambut.

Hari ini lepas siap semua kerja rumah sekali lagik Alif mengorbankan rambut kerinting die itu kepada RAJASURIAN.....hehehe.Encik Hubby tiada dirumah outstation ke Labuan jadi bawak la adik ak si Ain jadi babysitter.

Ramai nau dah komplen rambut Alif yang panjang ala2 baby girl tuh, so dengan cuaca yang panas ini tambah l lagk reason untuk Alif otong rambutnya.Owh lepas ini tiada lagi kedengaran bebelan nenek Sabah lagik.....heheheheh


Alif sebelum........serabai


Alif selepas.....smart sket...baru macho....