Tuesday, March 8, 2011

LUNATOTS latest NEWS

Assalammualaikum mummy/mummy wanabe out there~~~

Yes i am LUNATOTS reseller. Part time je sebab i nak membantu ibu bapa yang mempunyai anak-anak kecil sehingga umur 3tahun untuk BERJIMAT.

CLOTH DIAPERS/lampin moden sama jer mcm lampin y mak2 kiter pkikan untuk kiter skang dah ader teknologi moden untuk memudahkan kiter.


CD nie sgt adjustable….dari saiz S-XL…. dari newborn – 3y….bb 3kg – 17kg boleh menggunakan CD ini….sgt jimat…xperlu lagik gune pamprs y terhad kepada satu2 saiz sahaja….CD ni contohnya anak menggunakan saiz M dah bb semakin besar boleh diadjustkan kepada saiz L….hanya menggunakan CD y sama….


Mari kiter lihat penjimatan menggunakan CD

* Harga diaper biasa ialah RM0.50 (untuk brand Drypers, Huggies Dry) dan RM0.84 (untuk brand Mamy Poko). Jika sehari menggunakan 5 pcs diapers, kos sehari ialah RM2.50. Kos sebulan ialah RM75 dan kos untuk 25 bulan ialah RM1875 (Itupun jika menggunakan diaper Huggies sepanjang hari) Saya belum mencampurkan kos rashes cream
* Manakala harga cloth diaper berharga RM50 (secara average) dan saya perlu ada sekurang2nya 10 pcs 5 pcs untuk sehari pakai. Maksudnya, jumlah wang yang dikeluarkan ialah RM500 sahaja.
* Wowwie…penjimatan hampir 80% disitu, kan? Kiraan di atas akan berbeza mengikut usia anak anda, :)
* CD boleh diturunkan kepada adik2 nya nnt. Jimat in the long run.


Harga bole saya terus kepada saya…..saya akan ceritakan lebey details kepada anda……jgn risau saya juga boleh wat demo dirumah anda kalo anda masih kurang faham cara penggunaan/pengendalian CD ini (area Seremban shj) atau datang terus kerumah saya…

Jgn biarkan anak anda terdedah dgn kimia…..disposal pampers DD mengandungi kimia
Dioxin, which in various forms has been shown to cause cancer, birth defects, liver damage, and skindiseases, genetic damage, is a by-product of the paper-bleaching process used in manufacturing disposable diapers, and trace quantities may exist in the diapers themselves. Dioxin is listed by the EPA as the most toxic of cancer related chemicals –

Tributyl-tin (TBT) – a toxic pollutant known to cause hormonal problems in humans and animals –

Sodium polyacrylate -If you have ever seen the gel-like, super absorbent crystals in a disposable than you have seen this first hand. Sodium polyacrylate is the same substance that was removed from tampons because of its link to toxic shock syndrome.Disposable diapers adalah antara penyumbang kepada sampah sarap dan pencemaran di muka bumi ini.…….dipetik dari blog PN Suraya owner LUNATOTS

Jgn teragak2 untuk mengeluarkan duit semata2 untuk membeli CD ini….pk la mengenai kesihatan anak anda dan PENJIMATAN y bakal anda alami….owh ya DD (disposal diapers) sgt ssh lupus….so kat sini sekaligus kiter sebagai pengguna CD xlama lagik akan menyokong usaha menghijaukan bumi dengan mengurangkan penggunaan DD…DD mengambil masa 3thn untuk lupus.

JANGAN PK MALAS NK BASUH SBB CD INI SGT MUDAH DIKENDALIKAN HANYA CAMPAK DALAM WASHING MACHINE ANDA! BIARKAN WM ANDA MELAKUKAN TUGAS ITU SMBIL ANDA GOYANG KAKI MAKN KEROPOK LEKOR….hehehe~~(tp masukkan CD dlm laundry bag untuk tahan lebey lama)

SGT jimat!!!!!!!!! Saya skang tidak lagi membeli pampers atau sibuk2 tgk catalog giant untuk tgk promosi pampers sbb saya PENGGUNA CD!!!

Saya juga pki kete kancil lagik jimat!!!!!(ok2 xder kene mengena)

Lihat dibawah untuk details CD :


We offer the best for you and your baby~


Package 1 : (1CD with 1 insert)microfiber insert

1)5piece of pocket CD
Button plain/ Velcro plain/printed button/printed Velcro/wording velcro
*RM216 (RM48each) / RM246 (RM53each) / RM246 (RM53each) / RM265 (RM57each)/ RM247 (RM53 each)
*bergantung kepada design yang dipilih

Package 2 (1CD with 2 insert)(microfiber +(microfiber + hemp)) - plain:
1)5piece of pocket CD
Button plain/ Velcro plain
*RM292 (RM65each) / RM325 (RM70each)
*bergantung kepada design yang dipilih

Package 3 (1CD with 1 insert)(microfiber) – printed with additional insert:
-for printed/wording package we don’t have the CD comes with 2 insert so that customer need to take additional package of insert.
1)Printed button/Printed Velcro/wording velcro
RM246 (RM53each) / RM265 (RM57each)/ RM247 (RM53 each)
2)5piece of microfiber insert RM65 (RM15 each) or
5piece of hemp insert RM110 (RM25 each) or
5piece of bamboo insert RM125 (RM28 each) or
5piece of combo (microfiber+hemp) insert RM120 (RM27.90 each)
**TOTAL = min RM311 max RM390
***bergantung kepada jenis CD and insert

**Package 4 : ** recommend things for starter mummy~~if not necessary just minus the thing and the price
1)5piece of pocket CD (min RM216 max RM265) with 1 insert
2)Laundry bag RM19.90
3)Wet bag RM39.90
4)Lunacare (baby detergent 1kg) RM17.90
**TOTAL = min RM293.70 max RM342.70

**Package 5 : **for mummy that want to try all type of CD
1) Button Pocket CD rm48
2) Velcro Pocket CD rm53
3)Printed Button CD (pocket) rm53
4)Printed Velcro CD (pocket) rm57
5)Wording CD (velcro sahaja) rm53
6)AIO Button CD rm57
7)AIO Velcro CD rm62
Total RM360.50 (retail RM383)

Detail for insert
1)microfiber RM15 (pakej RM65) – didatangkan bersama CD setiap pembelian
2)black microfiber RM16 (pakej RM72) - untuk ibu2 yang tidak gemarkan warna putih
3)hemp RM25 (pakej RM110) – suggest tok outing n night user sbb serapan lebey
4)bamboo RM28 (pakej RM125) – untuk kulit baby y very2 sensitif
5)combo (new tech) RM27 (pakej 120) – absorb lebey sket dari microfiber.

Detail for CD

1)pocket button (insert boleh dikeluarkan; jenis insert microfiber) – RM48
2)pocket Velcro (insert boleh dikeluarkan; jenis insert microfiber) – RM53
3)aio button (insert jahit sekali;jenis insert COMBO microfiber+hemp) – RM57
4)aio Velcro (insert jahit sekali;jenis insert COMBO microfiber+hemp) –RM62

Printed/Minky CD

1)pocket button (insert boleh dikeluarkan; jenis insert microfiber) – RM53
2)pocket Velcro (insert boleh dikeluarkan; jenis insert microfiber) – RM57
*tiada jenis aio


FOR MUMMY WANABE~~ we have new born size which is ‘S’ size……RM45 (plain only)…up to you if don’t want you baby look bulky, you can get this CD…..

But its no longer user because cannot turn it to other size.



RECOMMENDED :

BB y dah besar sket 4m above dalam 6~8Cd per day…..average cd tahan 3~5jam with 1 insert kalo 2 insert almost 8jam

Kalo new born bb..dalam 10cd per day ….sbb nb baby sll poo poo

CODE COLOUR OF BUTTON PLAIN CD :


CODE COLOUR OF VELCRO PLAIN CD :


COTTON BUTTON RM53/VELCRO RM57 :




MINKY BUTTON RM53/VELCRO RM57 :






PRINTED BUTTON RM53/VELCRO RM57 :





PRINTED POLKA BUTTON RM53/VELCRO RM57 :







Harusla comeyl2 belako....jgn takot untuk bertukar dari DISPOSAL DIAPERS kepada CLOTH DIAPERS...ia hanya sekeping lampin y di moden kan.Lihat Alif berCD sini.

i-City....i luv u.....

Assalammualaikum......

Lama betul tidak mengupdate ini belog......nak kata busy tidak juga...mungkin penyakit "M" melanda kots....hehehe

Seperti selalu biarkan gambar menerangkan segala2 nya....


ALLLOOOOO geng!!!!Kami di i-city.....ya~~bunyi agak jakun tapi ini la hakikat kami baru sampai ke i-city...itu pon mr.husband konon2 buat suprise.....huh!




owhh~~~so beautiful.......


Sesi mengurat sedang bermula....aweks itu sedang tidur wahai Alif...sila jangan ganggu...


Lihat pipi ku gebu kan tanpa sebarang jerawat...yang pasti ibu mesti jeles melihat kelicinan kulit ku.....hehehe


Again....Alif oooo Alif jum balik la....malu ibu kamu asik mengurat anak dara org aje...


We are Amrizuwan's precious......


Last sekali..pokok itu menjadi kegemaran Alif sementara berada disana....

Kenapa Alif ikat pokok kelapak??

1- panas!
2- Ayah ckp mcm jopun....layannnnn
3- Mcm samurai....

ntah aper2...kan?Sangat best la....cuti2 malaysia...(owh ini bukan plan cuti2 malaysia yang sebenar)....Anyway tq ayah bawa kami jalan2....yang pasti ibu & Alif memang kaki jalan xhengat punye....